Gespecialiseerd in fotografie voor musea en kunstenaars verzorg ik de fotografie ten behoeve van documentatie en archivering. Daarnaast fotografeer ik zaaloverzichten en maak ik virtuele animaties van tentoonstellingen.

Conform de meest actuele zienswijze op museumfotografie worden de volgende technieken en mogelijkheden toegepast:

  • Schilderijen en papier: Kleurecht vastleggen van cultureel erfgoed door het gebruik maken van de Metamorfoze richtlijnen.
  • Objectfotografie glas en metaal: Reflecterende objecten gecontroleerd fotograferen zonder dat een storende omgeving zichtbaar is. 
  • Objectfotografie damast (schering en inslag), leer en wol. Ieder materiaal heeft zijn bijzondere eigenschappen die met het juiste lichtval zichtbaar gemaakt kunnen worden.
  • Detail zoom-in fotografie: Zeer gedetailleerde fotografie van schilderijen en tekeningen. 
  • Zaaloverzichten.
  • Virtuele tour (360 graden): De ruimte beleven alsof u er zelf bent. 

Studio en apparatuur

Er wordt gewerkt met een Hasselblad H6D 100 Megapixels camera, studioflits-apparatuur en indien nodig verschillende achterwanden. Kleurnauwkeurigheid wordt bepaald door de metamorfoze richtlijnen en bijbehorende software. De fotoapparatuur wordt aangestuurd vanuit de computer en het resultaat is direct zichtbaar op het beeldscherm. Deze studio is flexibel daardoor kan ook op locatie efficiënt gewerkt worden.

Fotostudio

Metamorfoze richtlijnen

Schilderijen, tekeningen, ruimtelijke objecten, grote en kleine aantallen. Alles wordt optimaal uitgelicht en met aandacht en precisie gefotografeerd gelet op continuïteit, kwaliteit en voor de bescherming en het behoud van unieke objecten. Hierbij wordt mogelijk gebruik gemaakt van de Metamorfoze richtlijnen om licht en kleurechtheid te garanderen.

Image
Image
marker

metamorfoze richtlijn                               traditioneel grijskaart

Detail zoom-in fotografie

Schilderijen kunnen in delen worden gefotogafeerd en worden samengevoegd tot een bestand van meerdere gigabites. U kunt inzoomen waardoor het schilderij tot aan de penseelstreek toe zichtbaar wordt.

Loading...

Zaaloverzichten

Het goed vastleggen van zaaloverzichten geeft een compleet overzicht van uw tentoonstelling. Met aandacht voor de objecten en de objecten in relatie tot de omgeving.

zaaloverzicht

Karin Arink, Stedelijk Museum Schiedam                                                    Karin van Dam, Maria Roosen, Deprez fabriek, Tilburg

Virtuele tour, 360 graden

Ervaar virtueel de ruimtes van het museum en ontdek wat er te zien is. Door deze digitale tour krijgt de bezoeker extra informatie maar is ook functioneel als archivering om de tentoonstelling te herbeleven : Voorbeeld.

Image module

Prijs en planning

In overleg met de klant wordt een planning en prijsafspraak gemaakt voor de fotoshoot, nabewerking en presentatie of aflevering. De foto’s kunnen in overleg binnen een week digitaal ontvangen worden via wetransfer. Prijzen worden per uur berekend. U kunt een prijsindicatie aanvragen. Bij regelmatige en terugkerende opdrachten worden kortingen berekend.

Klanten

O.a.: Centraal Museum Utrecht, Dordrechts Museum, Stedelijk Museum Schiedam, BPD en diverse kunstenaars.